Много хора търсят голям, топъл и евтин сладолед, но не след дълго разбират, че такова нещо няма. За да стане един обект качествен и да изглежда добре, трябва да се заплати съответната цена. Това ми напомня старата английска поговорка: „Не съм достатъчно богат, за да си купувам евтини неща”. И е напълно вярна не само в автомобилната индустрия, технологиите, хранително-вкусовата промишленост,  фармацевтиката, но също така и в строителния бранш. Наистина има хора, които злоупотребяват с цената на даден продукт или услуга, като умишлено завишават цените, без да има някакви реални подобрения. Но замислете се, най-често, за да струва едно нещо повече, значи са вложени по-добри и скъпи материали, както и по-квалифициран труд, тоест самата себестойност на продукта е по-висока.

Част от долуизложените изпълнения „ала пишман майстори“ съм ги виждал на различни обществени места и съм правил снимки, за да видят хората за какво става въпрос, когато една работа е правена от непрофесионалисти. На други съм бил викан от разтревожени и опарени клиенти с молбата „какво можем да направим по въпроса“. В такива ситуации наистина не знам какво да отговоря. По принцип, няма невъзможни неща, но за да стане хубаво, трябва всичко да се преработи от начало, което е свързано с не малко разходи и време.

Тук се чудя кое е повече в сантиметри - височината на цокъла или дебелината му

Тук се чудя кое е повече в сантиметри – височината на цокъла или дебелината му

Май имаме теч

Май имаме теч

Явно има и елипсовидни мастари

Явно има и елипсовидни мастари

Класика в жанра

Класика в жанра

Евтина суха мазилка на варо-циментова основа

Евтина суха мазилка на варо-циментова основа

Още класика в жанра

Още класика в жанра

Малко ни бяга фугата

Малко ни бяга фугата

Тук също...

Тук също…

А тук можем да скрием цяла книга

А тук можем да скрием цяла книга

Когато са правени икономии

Когато са правени икономии

Още икономии...

Още икономии…

Някой е експериментирал с венецианска мазилка

Някой е експериментирал с венецианска мазилка

Интересно решение...

Интересно решение!

Без коментар

Без коментар…

Домашен майстор

Домашен майстор

3 см или 3 ракии

3 см или 3 ракии?

Още от злополучната баня

Още от злополучната баня

И още...

И още…

Обектът по-долу е на един магазин, който се намира близо до гр. Банкя. На първата снимка направихме оглед и в кратък срок дадохме оферта. След това обаче, клиентът реши, че най-изгодно ще му бъде сам да движи всичко и се спря на евтина бригада. Следващите снимки показват резултата от „икономически най-изгодната цена“. След няколко седмици, докато още се работеше на обекта, клиентът ни повика отново, но този път с молбата „можем ли да оправим нещата?“. Отговорът беше кратък и ясен, а именно, че трябва да се преправи всичко и няма да струва малко. Никой не обича да работи след самозвани майстори. Човекът си посипа главата с пепел и в крайна сметка реши така да остави нещата.

Тук направихме оглед...

Тук направихме оглед

А тук ни повикаха отново...

А тук ни повикаха отново

Евтини материали и още по-евтини "майстори"

Евтини материали и още по-евтини „майстори“

Евтини материали и още по-евтини "майстори"

Евтини материали и още по-евтини „майстори“

 Непочистеният боклук тук е най-малката грижа. Погледнете дограмата

Непочистеният боклук тук е най-малката грижа. Погледнете дограмата!!!

Качеството се помни дълго време, след като цената е забравена!!!

Ще ви дам малко храна за размисъл. Спомнете си някоя хубава почивка, на която сте били наскоро или преди време. Спомняте си слънцето, водата, плажа, музиката, заведенията, музеите, пътуванията и времето прекарано с любимия човек. Тоест, в съзнанието ви изникват хубавите и качествени моменти. На заден план остават дъждовните дни, опашките на летището, нелюбезният шофьор на таксито, странният поглед на някой случаен минувач и разбира се, парите които сте похарчили около вашата почивка. Да, това са случаите, когато сте броили кеша в портфейла си, теглили сте валута от банкомата, проверявали сте online банкирането си и други подобни. Всичко това е някъде далеч погребано във вашите спомени. На първо място изплуват хубавите моменти, тези, които наистина са си стрували. Пиша всичко това, за да направя аналогия със строителството. Ако сте инвестирали малко по-висока сума в ремонт, саниране, реконструкция или строеж на къща, и резултатът среща или надминава очакванията ви, въпросната сума скоро ще забравите, но крайният продукт от добре свършената работа ще радва очите ви дълги години. Всеки ден, когато се прибирате във вкъщи ще ставате свидетел отново и отново на добре изпълнената строителна услуга и ви гарантирам, че нито за миг няма да съжалявате за похарчената сума. Да, ще дадете малко повече пари за дадено нещо, но запомнете, че качеството ще се помни дълго време след като сте забравили цената.