Довършителни работи на къща

Довършителни работи на къща в София. Монолитна къща с модерна визия, която се намира в полите на Витоша. Разчупеният архитектурен стил, придава един уникален чар на сградата. Част от фасадата е облицована с еталбонд, друга част е изпълнена със силиконова мазилка и естествен камък. Добрата топлоизолация прави къщата нискоенергийна, което я доближава до така наречените пасивни къщи. Покрививът е завършен с бетонови керемиди със снегодържачи. Масивната ограда е изградена от габиони. Пространството около барбекюто е покрито с декинг, а дворът с тревен чим. В ъгъла има малко езерце. Водният ефект действа релаксиращо и създава една идеална среда за отдих.

В антрето и коридорите подовата настилка е от полиран гранитогрес. По стените има венецианска мазилка, наричана още „Стуко“, а по тавана скрито осветление и фигури от гипсокартон. Стъпалата са облицовани с гранит. Елегантна летяща врата ни отвежда в дневния тракт. Стените, в по-голямата си част, са облицовани с MDF плоскости в светъл нюанс. Кухнята е модерна с изчистена визия. Меката мебел се съчетава перфектно с декоративната боя „Кадоро“, която има ефект на кадифе. Масата от мрамор е още едно отлично дизайнерско решение.

Окаченият таван в повечето бани е тип „Хънтър Дъглас“ с перфорирани ламели, което позволява вентилаторът да бъде разположен дискретно над самия таван. Лентов сифон от неръждаема стомана, известен още като линеен сифон или душ канал, е използван като едно модерно и елегантно решение във всяка една от баните. На втория етаж откриваме едно разширение тип дневна, подходящо за мебел, а защо не пиано или роял. Овалната стена допълнително засилва  ефекта на венецианото. Всички стени в спалните са покрити с декоративната боя „Кадоро“, популярна още като „Оточенто“. Подовете са завършени с висококачествен ламиниран паркет. Дограмата е алуминиева с прекъснат термомост. В сутерена откриваме сауна и джакузи.

 

P.S. Считаме за редно да показваме последователността на изпълнените от нас обекти, а не само крайния резултат, както някои колеги правят. По този начин клиентът добива по-добра представа за технологията на изпълнението и автентичността на обекта.