Строителство на двуфамилна къща

Обектът представлява строителство на двуфамилна къща в политe на Витоша. Реализира се чрез изграждане на пристройка към стара къща. Монолитната конструкция е изпълнена с качествени австрийски и румънски кофражи. Фундаментът представлява ивични основи. Теренът е относително равен с малка денивелация. Зидарията е изпълнена с тухли Porotherm на австрийската компания „Винербергер“. Изграден е дренаж с цел улавяне на високите подпочвени води. Той е реализиран с двуслойни гофрирани и дренажни тръби; изградени са и дренажни шахти. Стените на фундаментите са защитени с висококачествени топло- и хидроизолации. Топлоизолацията е изпълнена с фасадна каменна минерална вата с дебелина 15 см и плътност 120 кг/м3. Финишната мазилка е на австрийската фирма Baumit.

Старата част е напълно реконструирана – старият и изгнил покрив е демонтиран и изграден нов. Той е двускатен и е покрит с керамични меднокафяви керемиди „Тондах“, серия „Румба“. Там откриваме още снегодържачи и стилно изпълнени капаци с изолационна лента отдолу. Висококачествен импрегниран сачак е използван като завършек при стрехите на къщата. Останалата част от покрива е изпълнена с дъсчена обшивка. Дървеният материал използван за конструкцията и покрива е сух и импрегниран. Покривът на новата част е плосък, известен още като топъл покрив. Изградени са монолитни бордове отстрани. Покритието е изпълнено с рулонна хидроизолационна мушама два пласта, като горният слой е със сива посипка.

 

P.S. Считаме за редно да показваме последователността на изпълнените от нас обекти, а не само крайния резултат, както някои колеги правят. По този начин клиентът добива по-добра представа за технологията на изпълнението и автентичността на обекта.