Строеж на еднофамилна къща

Строеж на еднофамилна къща в община Горна Малина. Монолитната конструкция е изпълнена с качествени европейски кофражи. Фундаментът представлява ивични основи.  Теренът е относително равен с малка денивелация. Зидарията е изпълнена с тухли Porotherm на австрийската компания „Винербергер“.  Къщата разполага с голям гараж, който се намира към обем й. Достъпът е посредством секционна врата в дървесен цвят. Г-образната веранда с колони придава допълнителен чар на сградата. Покривът е четирискатен и е покрит с керамични керемиди „Тондах“, серия „Македо“. Там откриваме още снегодържачи и няколко керемиди тип „отдушник“ за евентуална вентилационна система. Висококачествен импрегниран сачак е използван като завършек при стрехите на къщата. Същият сачак откриваме при верандата и гаража. Останалата част от покрива е изпълнена с влагоустойчиви OSB плоскости 18 мм.

Топлоизолационният пакет е на марката Terazid – EPS-NEOPOR с плътност 15-18 кг/м2. Дебелината на топлоизолационните плочи е 100 мм. Финишният слой е изпълнен с полимерна мазилка с драскана структура. Основният цвят е охра, а седемте колони на верандата са два-три нюанса по-тъмни. Част от фасадата и цокълът на къщата се завършват с камък – необработен ивайловградски гнайс. Технологията на монтажа включва поцинкована мрежа и флексово лепило с висока еластичност. Дограмата е от поливинилхлорид, накратко PVC . Профил на Trocal, пет камери, троен стъклопакет, златен дъб. Вътрешните и външните первази на прозорците са в същия десен. Улуците са PVC на Devorex, система Elegance. Цветът е кафяв, в унисон с дограмата, керемидите и финишната мазилка.

 

P.S. Считаме за редно да показваме последователността на изпълнените от нас обекти, а не само крайния резултат, както някои колеги правят. По този начин клиентът добива по-добра представа за технологията на изпълнението и автентичността на обекта.