Линеарна къща

РЗП: 144 м2

Срок на изграждане: 70 дни

Цена: 310 EUR/м2 до ключ (груб строеж и довършителни работи)

Идеен проект „Линеарна Къща“ представлява модернистична линеарна къща, характерна с едноскатния си покрив, практичен за всички сезони. Конструкцията е стоманобетонова, гредова. Изпълнена монолитно между и върху зидарията. Основнен визуален акцент е геометричният контраст между хоризонталната козирка, вертикалния комин и едноскатния покрив. Проектът предвижда три спални, просторен дневен тракт, два санитарни възела, мокро помещение, килер и дрешник. Къщата се изгражда и завършва с качествени материали по съвременни строителни технологии. За хола, трите спални, дрешника и килера е предвиден ламиниран паркет с изолационна подложка, а за кухнята, коридора и антрето – полиран или матиран гранитогрес. Всички стени и тавани се боядисват с бял или цветен латекс.

Ключовете и контактите са на реномираната френска марка Legrand. Дограмата е с четирикамерна система поливинилхлорид (PVC), двоен стъклопакет с нискоемисионно КА стъкло. Входната врата е блиндирана, характеризираща се с елегантен  и изискан стил, като цветът е по избор. Плътни интериорни врати с естетически завършек с десен акация или орех. Фаянса, теракота и гранитогреса са първо качество с модернистична визия. Покривът е с наклон 15% и е покрит с два пласта висококачествена полиестерна хидроизолация с посипка. Улуците и водосточните тръби са от поцинкована ламарина. Външната топлоизолация е от експандиран полистирен (EPS) с дебелина 50 мм, а завършващата мазилка е благородна на минерална основа, с опция за драскана или влачена структура.

 

Цената е без ДДС и е ориентировъчна. Местонахождението и достъпността на обекта имат значение за крайната стойност на изпълнението. Всички екстри и подобрения се заплащат допълнително. Попълването на строителни актове и протоколи за въвеждане в експлоатация влизат в посочената цена. Фундаментът не е включен. Проектът е за монолитна къща.