Монолитна къща

Обектът представлява постройка към монолитна къща, разположена в полите на Витоша. Стоманобетоновата конструкция е изпълнена с качествени австрийски и румънски кофражи. Фундаментът представлява ивични основи. Няколко колони от стоманобетон поддържат постройката. Зидарията е изпълнена с тухли Porotherm на австрийската компания „Винербергер“. Дограмата е от поливинилхлорид, накратко PVC с шест камери, троен стъклопакет с нискоемисионно КА стъкло. Покривът е двускатен и е покрит с керамични керемиди. Фасадната топлоизолация е от EPS-STIROPOR с плътност 15-17 кг/м2. Дебелината на топлоизолационните плочи е 80 мм. Завършващата мазилка е полимерна с влачена структура.

Подовото покритие на част от интериора е от полиран гранитогрес, известен още като гланциран гранитогрес. Друга част е изпълнена с ламиниран паркет с дебелина 8 мм с изолационна подложка 5 мм. Стените и тавана са облечени с огнеустойчив гипсокартон на конструкция, след което шпакловани и боядисани с латекс. Между гипсокартона и стените е разположена каменна минерална вата 30 кг/м3 с дебелина на плочите 50 мм. Ключовете и контактите във всички помещения са на реномираната френска марка Legrand.

 

P.S. Считаме за редно да показваме последователността на изпълнените от нас обекти, а не само крайния резултат, както някои колеги правят. По този начин клиентът добива по-добра представа за технологията на изпълнението и автентичността на обекта.