Ремонт на медицински център

Обектът представлява ремонт на медицински център в центъра на София. В антрето, коридорите и кабинетите подовата настилка е от полиран гранитогрес, наричан още гланциран. Фугите са с ширина 2 мм. Новият гранитогрес е положен върху старите плочки посредством технологията на бетонконтакта. По стените има венецианска мазилка, известна като още като Stucco, която засилва усещането за лукс и неповторимост. По тавана откриваме фигури от гипсокартон, някои от които с овална форма, също покрити със Стуко венециано. Също така има скрито осветление с лед лента в комбинация с лунички. Единият от коридорите наподобява атриум с остъклен покрив тип „оберлихт“, който създава усещане за пространство и осигурява достъп на естествена светлина.

Стените в кабинетите са шпакловани и боядисани с цветен латекс. Ключовете и контактите във всички помещения са на реномираната френска марка Schneider Electric. Вътрешните врати и витрини са сменени с висококачествена алуминиева дограма. Тоалетните са изцяло реновирани. Старите плочки са сменени с фаянс и теракот първо качество. Плочките по пода са с ромбоидно шахматно нареждане. Окаченият таван е тип „Хънтър Дъглас“ с перфорирани ламели, което позволява вентилаторът да бъде разположен дискретно над самия таван. Мивките са от мрамор в натурален цвят, уникален и различен, допринасящ към неокласическия стил на медицинския център.

 

P.S. Считаме за редно да показваме последователността на изпълнените от нас обекти, а не само крайния резултат, както някои колеги правят. По този начин клиентът добива по-добра представа за технологията на изпълнението и автентичността на обекта.