Изграждане на еднофамилна къща

Изграждане на еднофамилна дървена къща в полите на Витоша. Монолитната част на къщата е изпълнена с качествени кофражи от европейски произход. Фундаментът на сградата е изолиран с висококачествена хидроизолация от рулонен тип, както и топлоизолация от екструдиран полистирен (XPS). Направен е дренаж с цел улавяне на високите подпочвени води. Той е изпълнен с двуслойни гофрирани и дренажни тръби. Изградени са и дренажни шахти. Сутеренният етаж представлява гаражна част с две секционни врати в кафяв цвят, съчетавайки се добре с декоративната мазилка на сградата. Дървеният материал използван за конструкцията и покрива е сух и импрегниран. Доставен е от австрийския производител на дървен материал – Schweighofer.

Дограмата е от поливинилхлорид, накратко PVC с пет камери, профилът е бял, троен стъклопакет. Покривът е многоскатен и е завършен с битумни керемиди. OSB плоскости с дебелина 15 мм затварят дървената конструкция. Отвътре се слага минерална вата, след което се затваря с гипсокартон. Дебелината на външните топлоизолационни плочи е 100 мм. Финишният слой е изпълнен с полимерна мазилка с драскана структура. Топлоизолационните плочи са с дебелина 140 мм и са на австрийска компания Austrotherm. Финишната мазилка е с драскана структура и избрана в два основни цвята – кафяв и кремав. Улуците са изработени от оцветена поцинкована ламарина, която осигурява защита против корозия. Цветът отново е кафяв, като по този начин е в унисон с останалите елементи от фасадата.

 

P.S. Считаме за редно да показваме последователността на изпълнените от нас обекти, а не само крайния резултат, както някои колеги правят. По този начин клиентът добива по-добра представа за технологията на изпълнението и автентичността на обекта.