Сглобяема дървена къща

Строеж на къща „до ключ“. Обектът представлява сглобяема дървена къща от американски тип, която се намира в кв. „Суходол“, гр. София. Къщата е изградена върху ивични основи разположени върху относително равен терен с малка денивелация. Конструкцията е от импрегнирана висококачествена иглолистна дървесина с приблизителна влажност на дървото 10-12%. OSB плоскости са използвани за затваряне на постройката. Къщата е добре изолирана. За вътрешните стени е използвана минерална вата 100 мм, а за външните – EPS-STIROPOR с плътност 15-17 кг/м2. Дебелината на топлоизолационните плочи е 50 мм. Завършващата мазилка е благородна на минерална основа с драскана структура. Скосеният таван е топлоизолиран с каменна минерална вата с дебелина 150 мм.

Покривът е покрит с битумни керемиди тип „пчелна пита“. Дограмата е от поливинилхлорид, накратко PVC с четири камери, троен стъклопакет, цветът на профила е златен дъб. Вътрешните стени са покрити с гипсокартон 12.5 мм, след което шпакловани и боядисани с латекс. Двата етажа на къщата са свързани с вътрешно масивно стълбище от висококачествена дървесина. Подът на спалните е покрит с ламиниран паркет. Стрехата на къщата е облицована с дървена ламперия, известна още като сачак. Изградена е и вертикална планировка отвън, а именно тротоарни плочи с бордюри и гранитни павета.

 

P.S. Считаме за редно да показваме последователността на изпълнените от нас обекти, а не само крайния резултат, както някои колеги правят. По този начин клиентът добива по-добра представа за технологията на изпълнението и автентичността на обекта.