Сглобяема дървена къща

Изграждане на къща „до ключ“. Обектът представлява сглобяема дървена къща от американски тип, която се намира в кв. „Ветрен“, гр. Бургас. Постройката е изградена върху ивични основи разположени върху относително равен терен с малка денивелация. Конструкцията е от импрегнирана висококачествена иглолистна дървесина с приблизителна влажност на дървото 10-12%. Конструкцията е затворена с магнезиеви плоскости – съвременен екологичен материал известен със своята негоримост и водоустойчивост. Сградата е добре изолирана. За вътрешните стени е използвана минерална вата 100 мм, а за външните – EPS-STIROPOR с плътност 15-17 кг/м2. Дебелината на топлоизолационните плочи е 50 мм. Завършващата мазилка е полимерна с влачена структура.

Покривът е покрит с керамични керемиди. Дограмата е от поливинилхлорид, накратко PVC с четири камери, двоен стъклопакет, цветът на профила е тъмен дъб. Вътрешните стени са покрити с гипсокартон 12.5 мм, след което шпакловани и боядисани с латекс. Подът на стаите е завършен с ламинат, а коридора е облицован с гранитогрес. Цокълът на сгобяемата дървена къща е изпълнен с ивайловградски гнайс, като за монтажа са използвани флексови лепила с висока еластичност. Къщата разполага с веранда и дървен навес покрит с керемиди.

 

P.S. Считаме за редно да показваме последователността на изпълнените от нас обекти, а не само крайния резултат, както някои колеги правят. По този начин клиентът добива по-добра представа за технологията на изпълнението и автентичността на обекта.